Rauhallista joulua

Decarbon-Home-hankkeeen konsortiojohtaja Anne Toppinen toivottaa kirjeessään kaikille rauhallista joulunaikaa. ”On ollut antoisaa saada työstää tätä ilmastoviisaan ja oikeudenmukaisen asumisen ja rakentamisen kokonaisuutta teeman ajankohtaisuuden takia.” Hän kehottaa kiinnittämään etätyöaikana erityistä huomiota nuorten tutkijoiden verkostoitumiseen ja tutkijauran kehittymiseen.

”Vuosi on kulunut ripeasti DECARBON-HOME -konsortion täysimittaista tutkimustoimintaa ja yhteiskunnallista vuorovaikutusta käynnistäessämme. Tutkimustiimi on myös täydentynyt monilla uusilla tutkijoilla ja on ollut suuri ilo vetää tätä tutkijajoukkoa. Vaikka kororajoitusten takia pystyimme vain kerran järjestämään fyysisen tapaamisen koko joukolle, on yhteistyö toiminut erinomaisesti Teamsin, Slackin ja muiden digityökalujen avulla.

Erityisesti tänä Tutkitun tiedon teemavuonna on ollut antoisaa saada työstää tätä ilmastoviisaan ja oikeudenmukaisen asumisen ja rakentamisen kokonaisuutta teeman ajankohtaisuuden takia. Hankkeen tutkijat yhteistyöverkostoineen ovat jo tänä lyhyenä aikana työstäneet merkittävän määrän monitieteistä tutkimusta, joiden tuloksista osaan voi jo tutustua lähemmin kotissivuillamme osoitteessa www.decarbonhome.fi. Ensimmäinen väitöskirja lämpöpumppuihin liittyvistä verkkokeskusteluista valmistui joulukuussa Eveliina Salmelan toimesta Vaasan yliopistoon. Lisää julkaisujamme ja myös entistä vilkkaampaa seminaaritoimintaa meneillään olevan tutkimuksen alustavista tuloksista on luvassa ensi vuonna – säilykää kuulolla.

Haluan kiittää kaikkia hankkeen tutkijoita, sidosryhmien edustajia ja tieteellisen neuvottelukunnan jäseniä. Erikseen haluan kiittää Strategisen tutkimuksen neuvoston CLIMATE-ohjelman asiantuntevaa henkilökuntaa ja etenkin johtaja Paula Schönachia meidän neljän ison hankkeen luotsaamisesta ja monien yhteisten aloitteiden käynnistämisestä. Erityisesti nuorten tutkijoiden verkostoitumisen ja tutkijauran kehittymisen huomiointi tänä etätyöaikana on meille kaikille ensiarvoisen tärkeää ja Paula on tässä ollut tärkeässä roolissa.

Rauhallista joulunaikaa, virkistäytymistä ja lepoa kaikille ja menestystä uuteen vuoteen 2022!”

Konsortionjohtaja Anne Toppinen

Anne Toppinen Nuuksio
Kuvaaja: Annika Miettinen

Jaa kirjoitus